Bovenbouw

 

Lesontwerp, differentieren, ICT, ouderbetrokkenheid, doelen en feedback, zo maar wat thema’s van een lessituatie in de bovenbouw van het Primair Onderwijs.

 

Dagelijks probeert u in die lessituatie een wezenlijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van uw leerlingen. Dagelijks moet u daarbij binnen al die thema’s keuzes maken en handelingen verrichten om het leerproces zo goed mogelijk te laten verlopen. Panorama lesdag ondersteunt u daarbij.

 

U ziet een geënsceneerde 360 graden foto van een klassensituatie bovenbouw PO. Op deze foto treft u verschillende ‘hotspots’. Dit zijn de verschillende thema’s waar u dagelijks mee van doen hebt. U kunt op de foto inzoomen en de ‘hotspots’ aanklikken voor meer informatie. U kunt de thema’s ook in de balk terug vinden onder het kopje, Primair onderwijs Onderbouw.

 

Wanneer u een thema gekozen heeft, kunt u er op 3 manieren mee aan de slag:

  • Weten: welke theoretische achtergrond bestaat er over het thema -> u bouwt uw kennis op
  • Handelen: hoe kan ik dit thema aanpakken in de klas -> u krijgt handelingssuggesties aangereikt om de volgende dag toe te passen in de klas
  • Reflecteren: hoe pak ik zelf dit thema in de klas aan -> u krijgt inzicht in uw capaciteiten en ontwikkelpunten

 

Uiteraard zijn uw bijdragen ook zeer welkom. Maak daarvoor gebruik van de mogelijkheid om uw reacties en vragen te plaatsen via de Facebookplugin, zodat uw collega’s mee kunnen liften op uw kwaliteiten!

 

Wij wensen u veel plezier en inspiratie in het werken met Panorama Lesdag.