Onderbouw

Leerklimaat, leerlinggedrag, regels en routines, ICT, zo maar wat thema’s van een lessituatie in de onderbouw Primair Onderwijs.

 

Dagelijks probeert u in die lessituatie een wezenlijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van uw leerlingen. Dagelijks moet u daarbij binnen al die thema’s keuzes maken en handelingen verrichten om het leerproces zo goed mogelijk te laten verlopen. Panorama lesdag ondersteunt u daarbij.

 

U ziet een geënsceneerde 360 graden foto van een klassensituatie onderbouw PO. Op deze foto treft u verschillende ‘hotspots’. Dit zijn verschillende thema’s waar u dagelijks mee van doen heeft. U kunt op de foto inzoomen en de ‘hotspots’ aan klikken voor meer informatie. U kunt de thema’s ook in de menubalk terug vinden onder het kopje, Primair onderwijs- Onderbouw.

 

Wanneer u een thema gekozen heeft, kunt u er op 3 manieren mee aan de slag gaan:

  • Weten: welke theoretische achtergrond bestaat er over het thema -> u bouwt uw kennis op
  • Handelen: Hoe kan ik dit thema aanpakken in de klas -> u krijgt handelingssuggesties aangereikt om de volgende dag toe te passen in de klas
  • Reflecteren: hoe pak ik zelf dit thema in de klas aan -> u krijgt inzicht in uw capaciteiten en ontwikkelpunten

 

Uiteraard zijn uw bijdragen ook zeer welkom. Maak daarvoor gebruik van de mogelijkheid om uw reacties via de Facebook plugin te delen, zodat uw collega’s mee kunnen liften op uw kwaliteiten!

 

Wij wensen u veel plezier en inspiratie bij het werken met Panorama Lesdag!